Thursday, December 30, 2010

tengkujuh

dah byk hari hujan menggila di bandar K. tengah musim, memang begini lah. tadi pegi town, air dah naik beberapa inci atas jalan. jalan sesak jangan cerita lah. hari hujan, semua kenderaan jadi perlahan. tapi ada juga pemandu yg memandu tak ikut musim. selamba je caras kereta lain tengah2 hujan lebat pun.

*sigh*

itu di luar. dalam pejabat pun tengkujuh juga.

jari kaki aku lebih banyak dari manusia- manusia yg ada dalam pejabat. sunyi sepi. nasib baik partners-in-crime aku tak cuti. kalau tak, memang mati kutu babi aku dalam pejabat ni. aku selalunya lebih cerdas dan cergas bila ada diana, katy, nisa, una, nedy dan 2-3 orang yg malas aku sebut nama kat sini.

bila musim hujan, hampir semua perkara jadi perlahan. ramai manusia akan menjadi malas, termasuk lah aku. aku rasa kawan2 aku pun sama. otak macam beku je. nasib baik cuti semester. kelas tiada.
hmm, banyak juga klu-klu yg semakin mendedahkan pekerjaan sebenar aku. cuti semester, kelas. tapi kalau ada yg dapat teka pun, bukan ada hadiah pun. ngeeeeeeeeeeeeeeeee.....!!!

itu tengkujuh di luar, di dalam pejabat.

dalam hati, tengkujuh juga. bila encik J sangat sibuk dengan urusan-urusan beliau yg tak melibatkan aku, secara automatik aku rasa nak pegi tengok movie dengan dia, nak lunch dengan dia dan lain-lain perkara yg tidak melampaui batas. bosan.

balik ah.

No comments:

Post a Comment